Ropogós sült császár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg császárszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- szemes bors
- 3 babérlevél
- 1 ek só
- 1 tk zúzott fokhagyma
Körethez:
- 1,5 kg burgonya
- 1 tk só
- 1 tk sült krumpli fűszerkeverék
- 2 ek sertészsír
Elkészítése:
A császárszalonnát hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egy edénybe téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a sót, az egész borsot, a babérlevelet, a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és 70-80 percig fedő alatt, lassú lángon majdnem készre főzzük.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk és egészben héjastól, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a főzőlét és félretesszük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk 1-2 ek sertészsírral és a főtt burgonyákat héjastól nagyobb hasábokra vágva elrendezzük a tepsi alján és szórunk rá ízlés szerint sült krumpli fűszer keveréket.
A főzővízből kiszedett és kissé lecsurgatott, leszárított császárszeletekkel befedjük, sózzuk, borsozzuk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon szép piros ropogósra megsütjük.
Kb 20-22 perc sütés után, amikor szépen piroslik a hús, átfordítjuk és pár perccel, mielőtt véglegesre sülne még egyszer kivesszük a sütőből és megkenjük a császárszeleteket egy kicsi frissen reszelt fokhagymával.
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »