Ropogós sült császár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg császárszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- szemes bors
- 3 babérlevél
- 1 ek só
- 1 tk zúzott fokhagyma
Körethez:
- 1,5 kg burgonya
- 1 tk só
- 1 tk sült krumpli fűszerkeverék
- 2 ek sertészsír
Elkészítése:
A császárszalonnát hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egy edénybe téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a sót, az egész borsot, a babérlevelet, a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és 70-80 percig fedő alatt, lassú lángon majdnem készre főzzük.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk és egészben héjastól, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a főzőlét és félretesszük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk 1-2 ek sertészsírral és a főtt burgonyákat héjastól nagyobb hasábokra vágva elrendezzük a tepsi alján és szórunk rá ízlés szerint sült krumpli fűszer keveréket.
A főzővízből kiszedett és kissé lecsurgatott, leszárított császárszeletekkel befedjük, sózzuk, borsozzuk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon szép piros ropogósra megsütjük.
Kb 20-22 perc sütés után, amikor szépen piroslik a hús, átfordítjuk és pár perccel, mielőtt véglegesre sülne még egyszer kivesszük a sütőből és megkenjük a császárszeleteket egy kicsi frissen reszelt fokhagymával.
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »