Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja vagy karaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- liszt (amennyit majd felvesz)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- majoránna (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- kb 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Egy tálba üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjunk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk (a lisztet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl sűrű legyen a massza).
Az előzőleg besózott húst először forgassuk bele lisztbe, ezután alaposan forgassuk bele a tejfölös-fűszeres bundába, majd helyezzük bele az előzőleg felmelegített olajba.
Ezután fedjük le a serpenyő tetejét, majd mérsékeljük a hőfokot és többször átfordítva addig süssük a húst, míg szép pirosra sül.
Tipp:
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én gombás rizst készítettem, mely jól illett a húshoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »