Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja vagy karaj
  • 2 tojás (nagy)
  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • liszt (amennyit majd felvesz)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 tk ételízesítő
  • majoránna (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • kb 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Egy tálba üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd keverjük alaposan össze.

Ezután adjunk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk (a lisztet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl sűrű legyen a massza).

Az előzőleg besózott húst először forgassuk bele lisztbe, ezután alaposan forgassuk bele a tejfölös-fűszeres bundába, majd helyezzük bele az előzőleg felmelegített olajba.

Ezután fedjük le a serpenyő tetejét, majd mérsékeljük a hőfokot és többször átfordítva addig süssük a húst, míg szép pirosra sül.

Tipp:

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én gombás rizst készítettem, mely jól illett a húshoz.