Rántott karaj petrezselymes burgonyával recept

Hozzávalók:
- 8 szelet klopfolt sertéskaraj
- só
- bors
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 1,5 kg burgonya
- víz
- 1 dl étolaj
- 1 csomag apróra vágott petrezselyem
Elkészítése:
A klopfolt karajszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.
Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd kevés vizet.
Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya szemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra. Burgonyafüggő a hozzáadandó víz mennyisége.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »