Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karaj petrezselymes burgonyával recept

Rántott karaj petrezselymes burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet klopfolt sertéskaraj
    • bors
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt a panírozáshoz
    • zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • 1,5 kg burgonya
    • víz
    • 1 dl étolaj
    • 1 csomag apróra vágott petrezselyem

    Elkészítése:

    A klopfolt karajszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.

    Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd kevés vizet.

    Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya szemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra. Burgonyafüggő a hozzáadandó víz mennyisége.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá