Rántott karaj petrezselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet klopfolt sertéskaraj
  • bors
  • 3 tojás
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 1,5 kg burgonya
  • víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A klopfolt karajszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.

Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd kevés vizet.

Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya szemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra. Burgonyafüggő a hozzáadandó víz mennyisége.