Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karaj joghurtos majonézes salátával, fűszeres burgonyával recept

Rántott karaj joghurtos majonézes salátával, fűszeres burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A rántott karajhoz:

    • 8 szép szelet karaj
    • só ízlés szerint

    A panírhoz:

    • 10 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 ml tej
    • 15 dkg zsemlemorzsa

    A körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 1 ek ételízesítő
    • 1 kk bors
    • 1 kk pirospaprika

    A sütéshez:

    • 7 dl étolaj

    A salátához:

    • 140 g toppika saláta
    • 150 g natúr joghurt
    • 2 ek majonéz
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kk mustár

    Elkészítése:

    A joghurtot és a majonézet krémesre kevertem, majd ízesítettem borssal, mustárral és a salátához kevertem.

    A hússzeleteket kiklopfoltam, majd fél órát a sütés előtt vízben áztatjuk. Ettől lesz szép hólyagosra sült a rántott húsunk.

    A szárazra törölt húst besózom, majd lisztbe, felvert tojás-tej keverékébe mártom, majd zsemlemorzsába forgatom.

    Fedő alatt felhevített étolajban, lassú tűznél kisütöm.

    A burgonyát meghámoztam, vízben megmostam. Nagyobb hasábokra vágtam, majd a fűszereket rászórtam.

    Fél órát hagytam állni, majd bő, forró olajban két részletben kisütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá