Rántott karaj joghurtos majonézes salátával, fűszeres burgonyával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A rántott karajhoz:
- 8 szép szelet karaj
- só ízlés szerint
A panírhoz:
- 10 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
- 15 dkg zsemlemorzsa
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 ek ételízesítő
- 1 kk bors
- 1 kk pirospaprika
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
A salátához:
- 140 g toppika saláta
- 150 g natúr joghurt
- 2 ek majonéz
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A joghurtot és a majonézet krémesre kevertem, majd ízesítettem borssal, mustárral és a salátához kevertem.
A hússzeleteket kiklopfoltam, majd fél órát a sütés előtt vízben áztatjuk. Ettől lesz szép hólyagosra sült a rántott húsunk.
A szárazra törölt húst besózom, majd lisztbe, felvert tojás-tej keverékébe mártom, majd zsemlemorzsába forgatom.
Fedő alatt felhevített étolajban, lassú tűznél kisütöm.
A burgonyát meghámoztam, vízben megmostam. Nagyobb hasábokra vágtam, majd a fűszereket rászórtam.
Fél órát hagytam állni, majd bő, forró olajban két részletben kisütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.