Rántott karaj joghurtos majonézes salátával, fűszeres burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A rántott karajhoz:
- 8 szép szelet karaj
- só ízlés szerint
A panírhoz:
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
- 15 dkg zsemlemorzsa
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 ek ételízesítő
- 1 kk bors
- 1 kk pirospaprika
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
A salátához:
- 140 g toppika saláta
- 150 g natúr joghurt
- 2 ek majonéz
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A joghurtot és a majonézet krémesre kevertem, majd ízesítettem borssal, mustárral és a salátához kevertem.
A hússzeleteket kiklopfoltam, majd fél órát a sütés előtt vízben áztatjuk. Ettől lesz szép hólyagosra sült a rántott húsunk.
A szárazra törölt húst besózom, majd lisztbe, felvert tojás-tej keverékébe mártom, majd zsemlemorzsába forgatom.
Fedő alatt felhevített étolajban, lassú tűznél kisütöm.
A burgonyát meghámoztam, vízben megmostam. Nagyobb hasábokra vágtam, majd a fűszereket rászórtam.
Fél órát hagytam állni, majd bő, forró olajban két részletben kisütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »