Rántott karaj joghurtos majonézes salátával, fűszeres burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A rántott karajhoz:

  • 8 szép szelet karaj
  • só ízlés szerint

A panírhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 kk bors
  • 1 kk pirospaprika

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj

A salátához:

  • 140 g toppika saláta
  • 150 g natúr joghurt
  • 2 ek majonéz
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kk mustár

Elkészítése:

A joghurtot és a majonézet krémesre kevertem, majd ízesítettem borssal, mustárral és a salátához kevertem.

A hússzeleteket kiklopfoltam, majd fél órát a sütés előtt vízben áztatjuk. Ettől lesz szép hólyagosra sült a rántott húsunk.

A szárazra törölt húst besózom, majd lisztbe, felvert tojás-tej keverékébe mártom, majd zsemlemorzsába forgatom.

Fedő alatt felhevített étolajban, lassú tűznél kisütöm.

A burgonyát meghámoztam, vízben megmostam. Nagyobb hasábokra vágtam, majd a fűszereket rászórtam.

Fél órát hagytam állni, majd bő, forró olajban két részletben kisütöttem.