Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns húsos pite recept

Pikáns húsos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 2 tk só
    • 12,5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek víz
    • kenéshez 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1/4 póréhagyma
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 6-8 db aszalt szilva
    • 1 alma
    • 1 narancs leve
    • 1 sárgarépa
    • 1 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
    • só, bors
    • 1-2 babérlevél
    • ízlés szerint szerecsendió
    • ízlés szerint reszelt sajt
    • 1 ek finomliszt

    Elkészítése:

    Először összeállítjuk a tésztát. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és a vizet. Folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

    A szalonnát, répát, aszalt szilvát, almát kockázzuk, hagymát aprítjuk.

    Egy serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, hozzáadjuk a hagymát, majd a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd mehet hozzá a répa, alma, aszalt szilva és borsó. Fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és a narancslevet. Lefedve pároljuk. Vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le. Liszttel megszórjuk és felforraljuk.

    A tésztát 1 nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. Kinyújtjuk a nagyobbik tésztát, beleegyengetjük a kivajazott pite formába. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgával és 15 percig sütjük 180 fokon. (Előmelegített sütőben).

    Ha kész, a ragut beleöntjük, (a babért szedjük ki belőle) teszünk rá ízlés szerint reszelt sajtot. A másik tésztát is kinyújtjuk, ezzel befedjük vele a tölteléket. Díszíthetjük is kedvünkre. Vágjuk be néhány helyen, hogy a gőz majd távozhasson sütés közben.

    180 fokon 25 percig sütjük. Salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá