Pikáns húsos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 12,5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek víz
- kenéshez 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 1/4 póréhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 6-8 db aszalt szilva
- 1 alma
- 1 narancs leve
- 1 sárgarépa
- 1 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
- só, bors
- 1-2 babérlevél
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint reszelt sajt
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
Először összeállítjuk a tésztát. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és a vizet. Folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A szalonnát, répát, aszalt szilvát, almát kockázzuk, hagymát aprítjuk.
Egy serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, hozzáadjuk a hagymát, majd a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd mehet hozzá a répa, alma, aszalt szilva és borsó. Fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és a narancslevet. Lefedve pároljuk. Vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le. Liszttel megszórjuk és felforraljuk.
A tésztát 1 nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. Kinyújtjuk a nagyobbik tésztát, beleegyengetjük a kivajazott pite formába. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgával és 15 percig sütjük 180 fokon. (Előmelegített sütőben).
Ha kész, a ragut beleöntjük, (a babért szedjük ki belőle) teszünk rá ízlés szerint reszelt sajtot. A másik tésztát is kinyújtjuk, ezzel befedjük vele a tölteléket. Díszíthetjük is kedvünkre. Vágjuk be néhány helyen, hogy a gőz majd távozhasson sütés közben.
180 fokon 25 percig sütjük. Salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »