Pikáns húsos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 12,5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek víz
- kenéshez 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 1/4 póréhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 6-8 db aszalt szilva
- 1 alma
- 1 narancs leve
- 1 sárgarépa
- 1 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
- só, bors
- 1-2 babérlevél
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint reszelt sajt
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
Először összeállítjuk a tésztát. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és a vizet. Folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A szalonnát, répát, aszalt szilvát, almát kockázzuk, hagymát aprítjuk.
Egy serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, hozzáadjuk a hagymát, majd a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd mehet hozzá a répa, alma, aszalt szilva és borsó. Fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és a narancslevet. Lefedve pároljuk. Vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le. Liszttel megszórjuk és felforraljuk.
A tésztát 1 nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. Kinyújtjuk a nagyobbik tésztát, beleegyengetjük a kivajazott pite formába. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgával és 15 percig sütjük 180 fokon. (Előmelegített sütőben).
Ha kész, a ragut beleöntjük, (a babért szedjük ki belőle) teszünk rá ízlés szerint reszelt sajtot. A másik tésztát is kinyújtjuk, ezzel befedjük vele a tölteléket. Díszíthetjük is kedvünkre. Vágjuk be néhány helyen, hogy a gőz majd távozhasson sütés közben.
180 fokon 25 percig sütjük. Salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »