Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók a páchoz:

    • 5 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • fűszerpaprika
    • olívaolaj

    A húshoz:

    • 6 szelet sertéstarja
    • A raguhoz:
    • olívaolaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 dl házi paradicsomlé
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors

    A díszítéshez:

    • 6 szelet füstölt szalonna

    A körethez:

    • burgonya

    A hús szeletek elősütéséhez:

    • liszt
    • piros paprika
    • olaj

    Elkészítése:

    Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, összezúzzuk, befűszerezzük és olívaolajjal felöntjük, majd elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. A páclével a húsokat bekenjük egy ecsettel, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A bepácolt hússzeleteket paprikás lisztbe forgatjuk,majd egy teflon serpenyőben,olajban mindkét oldalát átsütjük.

    A ragu elkészítése következik:
    Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, fél karikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk és kevés olívaolajon összepirítjuk. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomlét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy ragu állagú legyen.

    Az elősütött húsokat bele tesszük a raguba és fedő alatt puhára sütjük.
    Közben kevergetjük, hogy le ne kozmásodjon.

    Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük.

    A kész ételt burgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá