Cigánypecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók a páchoz:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj

A húshoz:

  • 6 szelet sertéstarja
  • A raguhoz:
  • olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors

A díszítéshez:

  • 6 szelet füstölt szalonna

A körethez:

  • burgonya

A hús szeletek elősütéséhez:

  • liszt
  • piros paprika
  • olaj

Elkészítése:

Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, összezúzzuk, befűszerezzük és olívaolajjal felöntjük, majd elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. A páclével a húsokat bekenjük egy ecsettel, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A bepácolt hússzeleteket paprikás lisztbe forgatjuk,majd egy teflon serpenyőben,olajban mindkét oldalát átsütjük.

A ragu elkészítése következik:
Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, fél karikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk és kevés olívaolajon összepirítjuk. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomlét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy ragu állagú legyen.

Az elősütött húsokat bele tesszük a raguba és fedő alatt puhára sütjük.
Közben kevergetjük, hogy le ne kozmásodjon.

Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük.

A kész ételt burgonyával tálaljuk.