Pecsenye kapribogyóval recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk mézes mustár
- 1 ek kapribogyó
- 1 tk pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a felhevített vajon átsütjük mind a két oldalát.
A húsokat kiszedjük és a visszamaradt szaftot kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a mustárt, borsot, pirospaprikát és a zúzott fogkahymát és ízlés szerint aduhatunk még hozzá vajat is.
Az egészet jól elkeverjük, visszatesszük a húsokat az edénybe, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A kapribogyót alaposan leöblítjük a sós levétől, lecsepegtetjük, majd a húshoz adjuk. Még pároljuk néhány percig.
A kész pecsenyét aprított petrezselyemmel és ízlés szerinti körettel tálaljuk (nálunk salátával és rizzsel készült).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »