Pecsenye kapribogyóval recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk mézes mustár
- 1 ek kapribogyó
- 1 tk pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a felhevített vajon átsütjük mind a két oldalát.
A húsokat kiszedjük és a visszamaradt szaftot kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a mustárt, borsot, pirospaprikát és a zúzott fogkahymát és ízlés szerint aduhatunk még hozzá vajat is.
Az egészet jól elkeverjük, visszatesszük a húsokat az edénybe, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A kapribogyót alaposan leöblítjük a sós levétől, lecsepegtetjük, majd a húshoz adjuk. Még pároljuk néhány percig.
A kész pecsenyét aprított petrezselyemmel és ízlés szerinti körettel tálaljuk (nálunk salátával és rizzsel készült).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »