Pecsenye kapribogyóval recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk mézes mustár
- 1 ek kapribogyó
- 1 tk pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a felhevített vajon átsütjük mind a két oldalát.
A húsokat kiszedjük és a visszamaradt szaftot kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a mustárt, borsot, pirospaprikát és a zúzott fogkahymát és ízlés szerint aduhatunk még hozzá vajat is.
Az egészet jól elkeverjük, visszatesszük a húsokat az edénybe, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A kapribogyót alaposan leöblítjük a sós levétől, lecsepegtetjük, majd a húshoz adjuk. Még pároljuk néhány percig.
A kész pecsenyét aprított petrezselyemmel és ízlés szerinti körettel tálaljuk (nálunk salátával és rizzsel készült).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »