Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt tarjasült salátával és rizzsel recept

Pácolt tarjasült salátával és rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet tarja

    A páchoz:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
    • 1 evőkanál só
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 teáskanál majoránna
    • 1 teáskanál őrölt bors
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 3 gerezd áttört fokhagyma
    • 3 evőkanál liszt

    A sütéshez:

    • 6 dl étolaj

    Ezersziget saláta:

    • 20 dkg vegyes saláta
    • 50 ml ezersziget salátaöntet

    A körethez:

    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre húsleves lé

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a tarjaszeleketek kiklopfoljuk és a páclébe tesszük.

    24 órán keresztül pácoljuk, közben néha megforgatjuk.

    Másnap felhevített étolajban, fedő altt, lassú tűzön kisütjük.

    Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény.

    A saláta elkészítés:

    A saláta keveréket folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba helyezzük és nyakon öntjük az öntettel.

    A rizs készítés:

    A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük.

    Felhevített étolajra szórjuk, kevergetjük, majd felöntjük a húsleves lével.

    Fedő alatt felforraljuk, majd 20 fokos sütőbe tesszük lefedve és lekapcsoljuk a sütőt.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá