Pácolt tarjasült salátával és rizzsel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
A páchoz:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Ezersziget saláta:
- 20 dkg vegyes saláta
- 50 ml ezersziget salátaöntet
A körethez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre húsleves lé
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a tarjaszeleketek kiklopfoljuk és a páclébe tesszük.
24 órán keresztül pácoljuk, közben néha megforgatjuk.
Másnap felhevített étolajban, fedő altt, lassú tűzön kisütjük.
Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény.
A saláta elkészítés:
A saláta keveréket folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba helyezzük és nyakon öntjük az öntettel.
A rizs készítés:
A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Felhevített étolajra szórjuk, kevergetjük, majd felöntjük a húsleves lével.
Fedő alatt felforraljuk, majd 20 fokos sütőbe tesszük lefedve és lekapcsoljuk a sütőt.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.