Pácolt tarjasült salátával és rizzsel recept

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
A páchoz:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Ezersziget saláta:
- 20 dkg vegyes saláta
- 50 ml ezersziget salátaöntet
A körethez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre húsleves lé
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a tarjaszeleketek kiklopfoljuk és a páclébe tesszük.
24 órán keresztül pácoljuk, közben néha megforgatjuk.
Másnap felhevített étolajban, fedő altt, lassú tűzön kisütjük.
Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény.
A saláta elkészítés:
A saláta keveréket folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba helyezzük és nyakon öntjük az öntettel.
A rizs készítés:
A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Felhevített étolajra szórjuk, kevergetjük, majd felöntjük a húsleves lével.
Fedő alatt felforraljuk, majd 20 fokos sütőbe tesszük lefedve és lekapcsoljuk a sütőt.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »