Pácolt tarjasült salátával és rizzsel recept
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
A páchoz:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Ezersziget saláta:
- 20 dkg vegyes saláta
- 50 ml ezersziget salátaöntet
A körethez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre húsleves lé
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a tarjaszeleketek kiklopfoljuk és a páclébe tesszük.
24 órán keresztül pácoljuk, közben néha megforgatjuk.
Másnap felhevített étolajban, fedő altt, lassú tűzön kisütjük.
Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény.
A saláta elkészítés:
A saláta keveréket folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba helyezzük és nyakon öntjük az öntettel.
A rizs készítés:
A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Felhevített étolajra szórjuk, kevergetjük, majd felöntjük a húsleves lével.
Fedő alatt felforraljuk, majd 20 fokos sütőbe tesszük lefedve és lekapcsoljuk a sütőt.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









