Pácolt tarjasült salátával és rizzsel recept

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
A páchoz:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Ezersziget saláta:
- 20 dkg vegyes saláta
- 50 ml ezersziget salátaöntet
A körethez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre húsleves lé
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a tarjaszeleketek kiklopfoljuk és a páclébe tesszük.
24 órán keresztül pácoljuk, közben néha megforgatjuk.
Másnap felhevített étolajban, fedő altt, lassú tűzön kisütjük.
Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény.
A saláta elkészítés:
A saláta keveréket folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba helyezzük és nyakon öntjük az öntettel.
A rizs készítés:
A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Felhevített étolajra szórjuk, kevergetjük, majd felöntjük a húsleves lével.
Fedő alatt felforraljuk, majd 20 fokos sütőbe tesszük lefedve és lekapcsoljuk a sütőt.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »