Pácolt tarjasült salátával és rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja

A páchoz:

  • 3 egész tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

Ezersziget saláta:

  • 20 dkg vegyes saláta
  • 50 ml ezersziget salátaöntet

A körethez:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleves lé

Elkészítése:

A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a tarjaszeleketek kiklopfoljuk és a páclébe tesszük.

24 órán keresztül pácoljuk, közben néha megforgatjuk.

Másnap felhevített étolajban, fedő altt, lassú tűzön kisütjük.

Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény.

A saláta elkészítés:

A saláta keveréket folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba helyezzük és nyakon öntjük az öntettel.

A rizs készítés:

A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük.

Felhevített étolajra szórjuk, kevergetjük, majd felöntjük a húsleves lével.

Fedő alatt felforraljuk, majd 20 fokos sütőbe tesszük lefedve és lekapcsoljuk a sütőt.

Jó étvágyat hozzá!