Oregánós csülökös körömpörkölt recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 hátsó füstölt sertéscsülök
- 3 db sertésköröm
- 6 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- kevés zsír, őrölt csemege paprika, bors, delikát
- 3 tk. csípős paprikaőrlemény
- 3 mk oregánó
- 2 mk kakukkfű
- 2 mk bazsalikom
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 üveg lecsó
Elkészítése:
A darabolt füstölt csülköt és körmöt (2-3 órával, de legjobb ha egy éjszakával az elkészítés előtt) hidegvízben áztatjuk.
A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá) majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, és körmöt, majd felengedjük vízzel.
Ha szükséges sóval, valamint őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is.
Tovább ízesítjük morzsolt oregánóval, kakukkfűvel,bazsalikommal, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Melegen sós burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.