Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oregánós csülökös körömpörkölt recept

Oregánós csülökös körömpörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 hátsó füstölt sertéscsülök
    • 3 db sertésköröm
    • 6 fej vöröshagyma
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • kevés zsír, őrölt csemege paprika, bors, delikát
    • 3 tk. csípős paprikaőrlemény
    • 3 mk oregánó
    • 2 mk kakukkfű
    • 2 mk bazsalikom
    • 2 zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 1 üveg lecsó

    Elkészítése:

    A darabolt füstölt csülköt és körmöt (2-3 órával, de legjobb ha egy éjszakával az elkészítés előtt) hidegvízben áztatjuk.

    A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá) majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

    Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, és körmöt, majd felengedjük vízzel.

    Ha szükséges sóval, valamint őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is.

    Tovább ízesítjük morzsolt oregánóval, kakukkfűvel,bazsalikommal, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Melegen sós burgonyával tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá