Oregánós csülökös körömpörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 hátsó füstölt sertéscsülök
- 3 db sertésköröm
- 6 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- kevés zsír, őrölt csemege paprika, bors, delikát
- 3 tk. csípős paprikaőrlemény
- 3 mk oregánó
- 2 mk kakukkfű
- 2 mk bazsalikom
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 üveg lecsó
Elkészítése:
A darabolt füstölt csülköt és körmöt (2-3 órával, de legjobb ha egy éjszakával az elkészítés előtt) hidegvízben áztatjuk.
A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá) majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, és körmöt, majd felengedjük vízzel.
Ha szükséges sóval, valamint őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is.
Tovább ízesítjük morzsolt oregánóval, kakukkfűvel,bazsalikommal, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Melegen sós burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »