Oregánós csülökös körömpörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 hátsó füstölt sertéscsülök
- 3 db sertésköröm
- 6 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- kevés zsír, őrölt csemege paprika, bors, delikát
- 3 tk. csípős paprikaőrlemény
- 3 mk oregánó
- 2 mk kakukkfű
- 2 mk bazsalikom
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 üveg lecsó
Elkészítése:
A darabolt füstölt csülköt és körmöt (2-3 órával, de legjobb ha egy éjszakával az elkészítés előtt) hidegvízben áztatjuk.
A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá) majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, és körmöt, majd felengedjük vízzel.
Ha szükséges sóval, valamint őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is.
Tovább ízesítjük morzsolt oregánóval, kakukkfűvel,bazsalikommal, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Melegen sós burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


