Hozzávalók:
Elkészítése:
A darabolt füstölt csülköt és körmöt (2-3 órával, de legjobb ha egy éjszakával az elkészítés előtt) hidegvízben áztatjuk.
A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá) majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, és körmöt, majd felengedjük vízzel.
Ha szükséges sóval, valamint őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is.
Tovább ízesítjük morzsolt oregánóval, kakukkfűvel,bazsalikommal, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Melegen sós burgonyával tálaljuk.