Oregánós csülökös körömpörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 hátsó füstölt sertéscsülök
  • 3 db sertésköröm
  • 6 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • kevés zsír, őrölt csemege paprika, bors, delikát
  • 3 tk. csípős paprikaőrlemény
  • 3 mk oregánó
  • 2 mk kakukkfű
  • 2 mk bazsalikom
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 üveg lecsó

Elkészítése:

A darabolt füstölt csülköt és körmöt (2-3 órával, de legjobb ha egy éjszakával az elkészítés előtt) hidegvízben áztatjuk.

A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá) majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, és körmöt, majd felengedjük vízzel.

Ha szükséges sóval, valamint őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is.

Tovább ízesítjük morzsolt oregánóval, kakukkfűvel,bazsalikommal, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Melegen sós burgonyával tálaljuk.