Legendásan finom BBQ oldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 l kóla
A ragacsos szószhoz:
- 4 ek ketchup
- 4 ek Worchester szósz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek chiliszósz
- 1 tk piros arany
- 4 ek barna cukor
Elkészítése:
Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük egymás mellé. Felöntjük annyi kólával, hogy ellepje, majd lefedjük alufóliával és 170 fokon 2,5 óráig sütjük.
Amíg a hús sül, összekeverjük a ragacsos szószt, majd összeforraljuk.
Amikor a hús megsült, kivesszük a tepsiből és alaposan lecsepegtetjük. A visszamaradt lére nem lesz szükségünk, nyugodtan öntsük ki.
Visszatesszük a húst a száraz tepsibe, majd egy kenőtoll segítségével lekenjük a ragacsos szósszal.
Körülbelül 1 órát állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A sütés felénél kivesszük, lekenjük újból a szósszal és megfordítjuk a húsokat.
Tipp:
Ha időnk engedi sütés közben többször is kenjük át a ragacsos szósszal, nem fog ártani neki! :)
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »









