Legendásan finom BBQ oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 l kóla
A ragacsos szószhoz:
- 4 ek ketchup
- 4 ek Worchester szósz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek chiliszósz
- 1 tk piros arany
- 4 ek barna cukor
Elkészítése:
Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük egymás mellé. Felöntjük annyi kólával, hogy ellepje, majd lefedjük alufóliával és 170 fokon 2,5 óráig sütjük.
Amíg a hús sül, összekeverjük a ragacsos szószt, majd összeforraljuk.
Amikor a hús megsült, kivesszük a tepsiből és alaposan lecsepegtetjük. A visszamaradt lére nem lesz szükségünk, nyugodtan öntsük ki.
Visszatesszük a húst a száraz tepsibe, majd egy kenőtoll segítségével lekenjük a ragacsos szósszal.
Körülbelül 1 órát állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A sütés felénél kivesszük, lekenjük újból a szósszal és megfordítjuk a húsokat.
Tipp:
Ha időnk engedi sütés közben többször is kenjük át a ragacsos szósszal, nem fog ártani neki! :)
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »