Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oldalas káposztaágyon sütve recept

Oldalas káposztaágyon sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Oldalashoz:

    • kb 1 kg friss oldalas
    • 0,5 dl olaj
    • 70 g sürített paradicsom
    • 1 evőkanál paprikakrém
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • frissen őrölt bors

    Káposztához:

    • 1 kg szálas savanyú káposzta
    • 1 nagy hagyma
    • 1 evőkanál zsír
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 evőkanál paprikakrém
    • szárított csombor (borsikafű) és kapor
    • 10-15 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    Az oldalast a csontok között elvágjuk.

    Az áttört fokhagymát kikavarjuk az olajjal, a paprikakrémmel, a borssal meg a paradicsomszósszal. Beletesszük a húsokat, alaposan megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk, majd 1-2 órán át pácoljuk.

    Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a paprikakrémet és felöntjük (kb 1 dl) vízzel.

    A káposztát ha túl savanyú, átmossuk, lecsöpögtetjük és kicsit összevágjuk. Hozzákavarjuk a paprikás hagymához, morzsolt kaporral és csomborral ízesítjük.

    fA füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy nagyméretű tepsi vagy jénai aljába tesszük.

    A káposztát a szalonnára tesszük, ráöntünk 1 dl vizet és ráhelyezzük az oldalasokat.

    Alufóliával befedjük és 220 fokos sütőbe toljuk. Kb 1,5-2 órán át sütjük. Az utolsó 10 percre vegyük le róla az alufóliát és süssük szép pirosra.

    Sült krumplit kínálhatunk még mellé.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá