Oldalas káposztaágyon sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Oldalashoz:

  • kb 1 kg friss oldalas
  • 0,5 dl olaj
  • 70 g sürített paradicsom
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

Káposztához:

  • 1 kg szálas savanyú káposzta
  • 1 nagy hagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • szárított csombor (borsikafű) és kapor
  • 10-15 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

Az oldalast a csontok között elvágjuk.

Az áttört fokhagymát kikavarjuk az olajjal, a paprikakrémmel, a borssal meg a paradicsomszósszal. Beletesszük a húsokat, alaposan megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk, majd 1-2 órán át pácoljuk.

Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a paprikakrémet és felöntjük (kb 1 dl) vízzel.

A káposztát ha túl savanyú, átmossuk, lecsöpögtetjük és kicsit összevágjuk. Hozzákavarjuk a paprikás hagymához, morzsolt kaporral és csomborral ízesítjük.

fA füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy nagyméretű tepsi vagy jénai aljába tesszük.

A káposztát a szalonnára tesszük, ráöntünk 1 dl vizet és ráhelyezzük az oldalasokat.

Alufóliával befedjük és 220 fokos sütőbe toljuk. Kb 1,5-2 órán át sütjük. Az utolsó 10 percre vegyük le róla az alufóliát és süssük szép pirosra.

Sült krumplit kínálhatunk még mellé.