Hozzávalók:
Oldalashoz:
Káposztához:
Elkészítése:
Az oldalast a csontok között elvágjuk.
Az áttört fokhagymát kikavarjuk az olajjal, a paprikakrémmel, a borssal meg a paradicsomszósszal. Beletesszük a húsokat, alaposan megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk, majd 1-2 órán át pácoljuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a paprikakrémet és felöntjük (kb 1 dl) vízzel.
A káposztát ha túl savanyú, átmossuk, lecsöpögtetjük és kicsit összevágjuk. Hozzákavarjuk a paprikás hagymához, morzsolt kaporral és csomborral ízesítjük.
fA füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy nagyméretű tepsi vagy jénai aljába tesszük.
A káposztát a szalonnára tesszük, ráöntünk 1 dl vizet és ráhelyezzük az oldalasokat.
Alufóliával befedjük és 220 fokos sütőbe toljuk. Kb 1,5-2 órán át sütjük. Az utolsó 10 percre vegyük le róla az alufóliát és süssük szép pirosra.
Sült krumplit kínálhatunk még mellé.