Oldalas fűszeres pácban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 40 dkg gomba
- 2 fej lila hagyma
Páchoz:
- 3 dl olaj
- darabos szines bors
- chilipehely
- majoránna
- bazsalikom
- őrölt kömény
- só
- fűszerpaprika
- (ezek mind ízlés szerint adagolva)
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A páchoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Beleforgatjuk a darabokra vágott oldalast, és fóliával letakarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap a húst átpakoljuk egy tepsibe, meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A hagymát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a megmosott gombával együtt a húsra szórjuk.
Szorosan befedjük fóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Másfél órán át hagyjuk párolódni, majd levesszük a takarást, és ropogósra sütjük a húst és a gombát.
Tipp:
A hagyma időközben elkrémesedik, kicsit karamellizálódik, ezért amikor tálra szedjük a sült oldalast, érdemes rákanalazni a szaftot is. Én petrezselymes krumplival kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »