Oldalas fűszeres pácban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 40 dkg gomba
- 2 fej lila hagyma
Páchoz:
- 3 dl olaj
- darabos szines bors
- chilipehely
- majoránna
- bazsalikom
- őrölt kömény
- só
- fűszerpaprika
- (ezek mind ízlés szerint adagolva)
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A páchoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Beleforgatjuk a darabokra vágott oldalast, és fóliával letakarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap a húst átpakoljuk egy tepsibe, meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A hagymát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a megmosott gombával együtt a húsra szórjuk.
Szorosan befedjük fóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Másfél órán át hagyjuk párolódni, majd levesszük a takarást, és ropogósra sütjük a húst és a gombát.
Tipp:
A hagyma időközben elkrémesedik, kicsit karamellizálódik, ezért amikor tálra szedjük a sült oldalast, érdemes rákanalazni a szaftot is. Én petrezselymes krumplival kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »