Oldalas fűszeres pácban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 40 dkg gomba
- 2 fej lila hagyma
Páchoz:
- 3 dl olaj
- darabos szines bors
- chilipehely
- majoránna
- bazsalikom
- őrölt kömény
- só
- fűszerpaprika
- (ezek mind ízlés szerint adagolva)
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A páchoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Beleforgatjuk a darabokra vágott oldalast, és fóliával letakarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap a húst átpakoljuk egy tepsibe, meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A hagymát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a megmosott gombával együtt a húsra szórjuk.
Szorosan befedjük fóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Másfél órán át hagyjuk párolódni, majd levesszük a takarást, és ropogósra sütjük a húst és a gombát.
Tipp:
A hagyma időközben elkrémesedik, kicsit karamellizálódik, ezért amikor tálra szedjük a sült oldalast, érdemes rákanalazni a szaftot is. Én petrezselymes krumplival kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

