Mindenféle finomsággal töltött vagdalt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg sajt
- 15 dkg aszalt szilva
- 10 dkg bacon
- 2 ek zsiradék
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát az aprított petrezselymet és összedolgozzuk.
Egy alufóliára sorban rátesszük a bacon szeleteket és a húsos masszát elosztjuk rajta úgy, hogy egyenletes, kb 2 cm vastag téglalap forma legyen.
A sonka, majd a sajtszeleteket hosszában végigrakjuk a hús közepén, végül az aszalt szilva szemekkel zárjuk a sort. A alufólia segítségével jobbról-balról behajtjuk a 2 hosszanti szélét, a bacon végeit rásimítjuk és egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, hogy a bacon hajtások alulra kerüljenek.
Alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 190 fokon további 18-20 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét. Miután elkészült pihentetjük 10 percet, tálcára átrakjuk és tálalható!
Jó étvágyat kívánok!