Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros tarja burgonyapürével recept

Mézes-mustáros tarja burgonyapürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet tarja (1,5 cm vastag)

    A páchoz:

    • 2 evőkanál méz
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 2 evőkanál mustár
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
    • 1 teáskanál piros paprika
    • ízlés szerint só

    A körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 1,5 dl tej
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit összekeverjük.

    A hús szeleteket nem klopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.

    Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük, egymásra helyezzük és egy éjszakára a hűtőben tároljuk.

    Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük, a hús szeleteket lerakjuk.

    A tálban maradt páclét is ráöntjük, majd alufóliával befedjük.

    Mehet a 220 fokra melegített sütőbe.

    Kb. 1 óra 15 percig sütjük, közben néha kivesszük és meglocsoljuk a levével és megfordítjuk.

    Amikor elkészült, levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük.

    A krumplipüré elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    Még melegen összetörjük, vajjal és tejjel pürésítjük, majd meglocsoljuk a tepsiben maradt szafttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá