Mézes-mustáros tarja burgonyapürével recept
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja (1,5 cm vastag)
A páchoz:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál piros paprika
- ízlés szerint só
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük.
A hús szeleteket nem klopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük, egymásra helyezzük és egy éjszakára a hűtőben tároljuk.
Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük, a hús szeleteket lerakjuk.
A tálban maradt páclét is ráöntjük, majd alufóliával befedjük.
Mehet a 220 fokra melegített sütőbe.
Kb. 1 óra 15 percig sütjük, közben néha kivesszük és meglocsoljuk a levével és megfordítjuk.
Amikor elkészült, levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük.
A krumplipüré elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Még melegen összetörjük, vajjal és tejjel pürésítjük, majd meglocsoljuk a tepsiben maradt szafttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










