Mézes-mustáros tarja burgonyapürével recept

Hozzávalók:
- 6 szelet tarja (1,5 cm vastag)
A páchoz:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál piros paprika
- ízlés szerint só
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük.
A hús szeleteket nem klopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük, egymásra helyezzük és egy éjszakára a hűtőben tároljuk.
Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük, a hús szeleteket lerakjuk.
A tálban maradt páclét is ráöntjük, majd alufóliával befedjük.
Mehet a 220 fokra melegített sütőbe.
Kb. 1 óra 15 percig sütjük, közben néha kivesszük és meglocsoljuk a levével és megfordítjuk.
Amikor elkészült, levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük.
A krumplipüré elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Még melegen összetörjük, vajjal és tejjel pürésítjük, majd meglocsoljuk a tepsiben maradt szafttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »