Hozzávalók:
A páchoz:
A körethez:
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük.
A hús szeleteket nem klopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük, egymásra helyezzük és egy éjszakára a hűtőben tároljuk.
Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük, a hús szeleteket lerakjuk.
A tálban maradt páclét is ráöntjük, majd alufóliával befedjük.
Mehet a 220 fokra melegített sütőbe.
Kb. 1 óra 15 percig sütjük, közben néha kivesszük és meglocsoljuk a levével és megfordítjuk.
Amikor elkészült, levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Még melegen összetörjük, vajjal és tejjel pürésítjük, majd meglocsoljuk a tepsiben maradt szafttal.