Mézes-mustáros tarja burgonyapürével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja (1,5 cm vastag)

A páchoz:

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál piros paprika
  • ízlés szerint só

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A pác hozzávalóit összekeverjük.

A hús szeleteket nem klopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.

Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük, egymásra helyezzük és egy éjszakára a hűtőben tároljuk.

Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük, a hús szeleteket lerakjuk.

A tálban maradt páclét is ráöntjük, majd alufóliával befedjük.

Mehet a 220 fokra melegített sütőbe.

Kb. 1 óra 15 percig sütjük, közben néha kivesszük és meglocsoljuk a levével és megfordítjuk.

Amikor elkészült, levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük.

A krumplipüré elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Még melegen összetörjük, vajjal és tejjel pürésítjük, majd meglocsoljuk a tepsiben maradt szafttal.