Mézes-mustáros karaj savanyú káposzta ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hús:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg szeletelt, csont nélküli karaj
- 2 dl víz
- 4 babérlevél
- frissen őrölt bors, só ízlés szerint
- kevés zsiradék
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
Köret:
- 40 dkg krémes túró
- 5 csapott evőkanál búzadara (szükség esetén tegyünk még hozzá keveset)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, kapor ízlés szerint
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Egy tepsit vagy jénait vékonyan kizsírozunk vagy olajozunk. A kinyomkodott káposztát egyenletesen beleterítjük (ha szeretnénk előtte mossuk ki és kissé csavarjuk ki a levét), majd rátesszük a babérleveleket és végül a húsokat. Felöntjük a vízzel.
Alufóliával lefedjük és 1,5 órán keresztül pároljuk 180 fokos sütőben.
Amikor a hús megpuhult, akkor a mézet, mustárt és keveset a hús szaftjából jól elkeverjük és meglocsoljuk vele a húsokat, majd visszatoljuk további 15 percre a sütőbe.
Közben elkészítjük a köretet is. A túrót, tojásokat, sót, kaprot és a búzadarát jól elkeverjük és 1 órára betesszük a hűtőbe. Időnként átkeverjük és ha nagyon folyós a massza, akkor keverünk még bele kevés búzadarát.
Nekem a végére sem lett a massza kézzel forázható és nem is szerettem volna, hogy nagyon dara íze és kemény állaga legyen, így a felforralt, de nem lobogó vízbe fagyis kanállal adagoltam bele. Egyáltalán nem főtt szét! Egy sem!
Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük.
A kész húsokat a kapros túrógombóccal és kevés tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »