Hozzávalók:
Hús:
Köret:
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Egy tepsit vagy jénait vékonyan kizsírozunk vagy olajozunk. A kinyomkodott káposztát egyenletesen beleterítjük (ha szeretnénk előtte mossuk ki és kissé csavarjuk ki a levét), majd rátesszük a babérleveleket és végül a húsokat. Felöntjük a vízzel.
Alufóliával lefedjük és 1,5 órán keresztül pároljuk 180 fokos sütőben.
Amikor a hús megpuhult, akkor a mézet, mustárt és keveset a hús szaftjából jól elkeverjük és meglocsoljuk vele a húsokat, majd visszatoljuk további 15 percre a sütőbe.
Közben elkészítjük a köretet is. A túrót, tojásokat, sót, kaprot és a búzadarát jól elkeverjük és 1 órára betesszük a hűtőbe. Időnként átkeverjük és ha nagyon folyós a massza, akkor keverünk még bele kevés búzadarát.
Nekem a végére sem lett a massza kézzel forázható és nem is szerettem volna, hogy nagyon dara íze és kemény állaga legyen, így a felforralt, de nem lobogó vízbe fagyis kanállal adagoltam bele. Egyáltalán nem főtt szét! Egy sem!
Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük.
A kész húsokat a kapros túrógombóccal és kevés tejföllel tálaljuk.