Mexikói sertéstokány tésztával recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 35-40 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
- 1 ek fűszerkeverék (mexikói, grill vagy szárnyas)
- só, bors, oregánó ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- egy evőkanál liszt
- 1 cs szarvacska tészta
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A sertéscombot csíkokra vágom, majd a hagymát is megpucolom.
A zsíron megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem a húst és kevergetve fehéredésig sütöm. Ezután felöntöm kevés vízzel és befűszerezem a fent felsorolt fűszerekkel. A fokhagymát összezúzva teszem bele.
A fagyasztott mexikói zöldségkeveréket egy kisebb lábasban megfőzöm. Amikor a hús megfőtt, hozzáöntöm a megfőtt zöldségeket és összekeverem.
A tejfölben elkeverem a lisztet és behabarom az ételt hőkiegyenlítéssel.
A tésztát kifőzöm és tálalom az ételt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »