Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sertésragu recept

Mexikói sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús
    • só, őrölt bors, pirospaprika
    • 1 kk szárított majoránna
    • fokhagyma ízlés szerint
    • olaj vagy zsír
    • 2-3 fej vöröshagyma
    • 80 g sűrítet paradicsom
    • kb 80 g liszt
    • 200 g borsó
    • 1 doboz konzerv kukorica
    • reszelt sajt a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljuk a meghámozott és feldarabolt hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a hagymával együtt kevergetve pirítjuk, hogy minden oldalán kifehéredjen.

    Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Ízlés szerint ízesíthetjük még ketchuppel, piros arannyal (szép színt ad az ételnek) és majorannával. Kavargatva főzzük, így kapunk egy fantasztikus gulyás alapot.

    Felöntjuk egy kis vízzel és lefedve pároljuk tovább. Közben figyeljük, kevergetjük és szükség szerint adunk még hozzá vizet.

    A vége felé hozzáadjuk a borsót és a kukoricát), majd addig főzzük, amíg minden finom puha nem lesz. Ha minden megpuhult, akkor ízlés szerint liszttel sűrítjük és még 10-15 percig főzzük.

    Főtt rizzsel és reszelt sajjtal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá