Mexikói sertésragu recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- só, őrölt bors, pirospaprika
- 1 kk szárított majoránna
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj vagy zsír
- 2-3 fej vöröshagyma
- 80 g sűrítet paradicsom
- kb 80 g liszt
- 200 g borsó
- 1 doboz konzerv kukorica
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljuk a meghámozott és feldarabolt hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a hagymával együtt kevergetve pirítjuk, hogy minden oldalán kifehéredjen.
Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Ízlés szerint ízesíthetjük még ketchuppel, piros arannyal (szép színt ad az ételnek) és majorannával. Kavargatva főzzük, így kapunk egy fantasztikus gulyás alapot.
Felöntjuk egy kis vízzel és lefedve pároljuk tovább. Közben figyeljük, kevergetjük és szükség szerint adunk még hozzá vizet.
A vége felé hozzáadjuk a borsót és a kukoricát), majd addig főzzük, amíg minden finom puha nem lesz. Ha minden megpuhult, akkor ízlés szerint liszttel sűrítjük és még 10-15 percig főzzük.
Főtt rizzsel és reszelt sajjtal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









