Mexikói sertésragu recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- só, őrölt bors, pirospaprika
- 1 kk szárított majoránna
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj vagy zsír
- 2-3 fej vöröshagyma
- 80 g sűrítet paradicsom
- kb 80 g liszt
- 200 g borsó
- 1 doboz konzerv kukorica
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljuk a meghámozott és feldarabolt hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a hagymával együtt kevergetve pirítjuk, hogy minden oldalán kifehéredjen.
Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Ízlés szerint ízesíthetjük még ketchuppel, piros arannyal (szép színt ad az ételnek) és majorannával. Kavargatva főzzük, így kapunk egy fantasztikus gulyás alapot.
Felöntjuk egy kis vízzel és lefedve pároljuk tovább. Közben figyeljük, kevergetjük és szükség szerint adunk még hozzá vizet.
A vége felé hozzáadjuk a borsót és a kukoricát), majd addig főzzük, amíg minden finom puha nem lesz. Ha minden megpuhult, akkor ízlés szerint liszttel sűrítjük és még 10-15 percig főzzük.
Főtt rizzsel és reszelt sajjtal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »