Mexikói sertésragu recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- só, őrölt bors, pirospaprika
- 1 kk szárított majoránna
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj vagy zsír
- 2-3 fej vöröshagyma
- 80 g sűrítet paradicsom
- kb 80 g liszt
- 200 g borsó
- 1 doboz konzerv kukorica
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljuk a meghámozott és feldarabolt hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a hagymával együtt kevergetve pirítjuk, hogy minden oldalán kifehéredjen.
Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Ízlés szerint ízesíthetjük még ketchuppel, piros arannyal (szép színt ad az ételnek) és majorannával. Kavargatva főzzük, így kapunk egy fantasztikus gulyás alapot.
Felöntjuk egy kis vízzel és lefedve pároljuk tovább. Közben figyeljük, kevergetjük és szükség szerint adunk még hozzá vizet.
A vége felé hozzáadjuk a borsót és a kukoricát), majd addig főzzük, amíg minden finom puha nem lesz. Ha minden megpuhult, akkor ízlés szerint liszttel sűrítjük és még 10-15 percig főzzük.
Főtt rizzsel és reszelt sajjtal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »