Mátrai borzas recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli karaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- só, őrölt bors
- 50 dkg krumpli
- kb 4 dl olaj a sütéshez
Tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A húsokat alaposan kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük és hagyjuk állni kb fél órát. Levet ereszt, amiből kinyomkodjuk a nedvességet, sózzuk és a tojás hozzákeverve, nedvességtől függően 1-2 evőkanál lisztet teszünk hozzá.
A húsról a nedvességet letöröljük, majd lisztbe mártjuk és utána reszelt burgonyás masszába, hogy mindenhol beborítsa.
Forró olajban kisütjük.
Tálaláskor, még melegen tejfölt teszünk rá, amire reszelt sajtot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »