Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel recept

Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Marinádhoz:

    • 5 ek szójaszósz
    • 1 ek méz
    • 1 ek mustár
    • 1 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 közepes sertésdagadó

    Burgonya köret:

    • 6-8 szem burgonya
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint kapor
    • olívaolaj

    Juharszirupos sütőtökhöz:

    • 1 kisebb sütőtök
    • csipetnyi só
    • 2-3 ek juharszirup

    Elkészítése:

    A marinád hozzávalóit elkeverjük, majd a húst beletesszük és letakarva kb 20 percig pihentetjük.

    Közben elkészítjük a burgonyát, amit karikázunk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    A húst a burgonyára tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon együtt sütjük kb 40 percig lefedve. Sütés közben időnként megkenjük a visszamaradt páccal.

    Az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és anélkül pirítjuk.

    A tököt feldaraboljuk, sózzuk és meglocsoljuk a juharsziruppal, majd készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá