Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Marinádhoz:

  • 5 ek szójaszósz
  • 1 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 közepes sertésdagadó

Burgonya köret:

  • 6-8 szem burgonya
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint kapor
  • olívaolaj

Juharszirupos sütőtökhöz:

  • 1 kisebb sütőtök
  • csipetnyi só
  • 2-3 ek juharszirup

Elkészítése:

A marinád hozzávalóit elkeverjük, majd a húst beletesszük és letakarva kb 20 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a burgonyát, amit karikázunk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A húst a burgonyára tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon együtt sütjük kb 40 percig lefedve. Sütés közben időnként megkenjük a visszamaradt páccal.

Az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és anélkül pirítjuk.

A tököt feldaraboljuk, sózzuk és meglocsoljuk a juharsziruppal, majd készre sütjük.