Magyaros rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 0,5 kg sertéslapocka darálva
- 70 dkg hordós savanyú káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk pirospaprika
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 4 ek étolaj
- 450 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük.
A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük 1 dl vízzel.
Hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és paprikakrémmel. Minél fűszeresebb, annál finomabb!
Fedő alatt puhára főzzük és a közben elpárolgott vizet pótoljuk, a végén belekeverjük a pörcöt is.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítve készre főzzük, majd leszűrjük (húsleves alaplével is készíthető, úgy finomabb).
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk.
Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A káposzta harmadát beleterítjük a tálba, következik a rizs 1/4-e, majd a pörkölt 1/3-a.
A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, majd ízesítjük sóval, borssal és simára keverjük. A húsra locsoljuk egyharmadát.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére rizs kerüljön, majd tejföl.
A tetejére kis vajdarabkákat teszünk, vagy olajjal meglocsoljuk. Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »