Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük.
A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük 1 dl vízzel.
Hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és paprikakrémmel. Minél fűszeresebb, annál finomabb!
Fedő alatt puhára főzzük és a közben elpárolgott vizet pótoljuk, a végén belekeverjük a pörcöt is.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítve készre főzzük, majd leszűrjük (húsleves alaplével is készíthető, úgy finomabb).
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk.
Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A káposzta harmadát beleterítjük a tálba, következik a rizs 1/4-e, majd a pörkölt 1/3-a.
A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, majd ízesítjük sóval, borssal és simára keverjük. A húsra locsoljuk egyharmadát.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére rizs kerüljön, majd tejföl.
A tetejére kis vajdarabkákat teszünk, vagy olajjal meglocsoljuk. Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!