Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lila hagymás, burgonya ágyon sült füstölt csülök recept

Lila hagymás, burgonya ágyon sült füstölt csülök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes füstölt hátsó csülök
    • 1 közepes fej fehér, édes káposzta
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 2 kávéskanál ecet
    • őrölt kömény
    • olaj
    • víz
    • 2 közepes fej lila hagyma
    • 1,5 kg burgonya

    Elkészítése:

    A kiolajozott cserépedénybe beletesszük a meghámozott egész burgonyákat, majd enyhén megsózzuk. Erre a felkarikázott lila hagymát tesszük, majd rápakoljuk a felszeletelt füstölt csülköt és kb 1 dl vizet öntünk alá.

    A cserépedényre rátesszük a tetejét és éppen langyos sütőbe tesszük. Kb 1 óra párolás-sütés után levesszük a cserépedény fedelét és további egy óra alatt készre sütjük.

    A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.

    A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá