Leveles húsgolyónyárs recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 30 dkg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tk köménymag
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 ek worcester szósz
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt színes bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 4-5 ek zsemlemorzsa
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A köménymagot pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük egy mozsárba és törjük alaposan össze (rázogatva, csak addig pörköljük, míg el nem kezd pattogni).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Az olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki teljesen.
A darált húshoz adjuk hozzá az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a pörkölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát, a worcestershire szószt, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat, és pár kanál zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk (egy kevéske felvert tojást tegyünk félre a tészta lekenéséhez!!!).
Ezután a masszából nedves kézzel, formázzunk a kisebb golyókat.
Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki, majd függőlegesen csíkozzuk fel.
Ezután a tésztacsíkot és a húsgolyókat váltakozva tűzzük fel egy hurkapálcikára, majd a tésztát kenjük le a félretett tojással.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a nyársakat egymástól kicsit távolabb.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.
Tipp:
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint mustárral, ketchuppal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »