Labanc vagy kuruc pecsenye recept

Hozzávalók:
- 6 vastagabb szelet tarja
- só, bors ízlés szerint
- mustár
Töltelék:
- 6 szelet füstölt, főtt sonka
- 6 szelet kicsit keményebb sajt
Panírhoz:
- 3 ek finomliszt
- 1,5 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A sütőt 190 fokra, hőlégkeveréssel előmelegítjük.
A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Az egyik felét megkenjük mustárral, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd félbe hajtjuk az egészet. Pár helyen fogvájóval megtűzzük.
A lisztbe belekeverjük a paprikát, majd ebbe mártjuk a húsokat.
Az elkészült husikat egy sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. 2-3 alkalommal megfordítva, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »