Labanc vagy kuruc pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Labanc vagy kuruc pecsenye

Hozzávalók:

  • 6 vastagabb szelet tarja
  • só, bors ízlés szerint
  • mustár

Töltelék:

  • 6 szelet füstölt, főtt sonka
  • 6 szelet kicsit keményebb sajt

Panírhoz:

  • 3 ek finomliszt
  • 1,5 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A sütőt 190 fokra, hőlégkeveréssel előmelegítjük.

A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Az egyik felét megkenjük mustárral, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd félbe hajtjuk az egészet. Pár helyen fogvájóval megtűzzük.

A lisztbe belekeverjük a paprikát, majd ebbe mártjuk a húsokat.

Az elkészült husikat egy sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. 2-3 alkalommal megfordítva, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük mindkét oldalát.