Konfitált rotisseur mustáros tarja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tarja (szeletelve)
- 2 ek rotisseur mustár (magvas)
- ízlés szerint só, bors
- 4-5 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10-15 dkg zsír (liba)
Elkészítése:
A húsokat megmossuk, szárazra töröljük, majd fűszerezzük és megkenjük bőségesen mustárral. Tepsibe helyezzük, mellétesszük a megtisztított hagymákat.
Hozzáadjuk a zsírt, majd 130 fokra előmelegített sütőben, lefedve kb 3-3,5 óra hosszan sütjük. Ezután további 10 percig magasabb hőfokon megpirítjuk.
Ha elkészül, 15 percig még fólia vagy fedő alatt pihentetjük, majd tálaljuk. A legjobb chutney-val.
Tipp:
A visszamaradt zsír leszűrve újra felhasználható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »