Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köményes sertéssült recept

Köményes sertéssült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéslapocka
    • só ízlés szerint
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 tk köménymag
    • 1 paprika
    • 5-6 kicsi paradicsom
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 ek étolaj
    • 2 marhahúsleves kocka
    • 2 dl víz
    • 1 tk liszt
    • 4 dl étolaj

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.

    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a húsok mindkét oldalát elősütjük, majd parítörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

    A hússzeleteket egy nagyobb lábasba tesszük, majd ráöntjük a vizet és hozzáadjuk a köményt, majd a leveskockát is belemorzsoljuk. Lefedjük és félig puhára pároljuk.

    Ekkor rászeljük a paprikát, paradicsomot és a hagymát. Tovább pároljuk és ha szükséges, öntünk még alá vizet.

    Mikor készre főtt, félrehúzzuk. 1 dl vizben elkeverjük a lisztet és pirospaprikát, majd ráöntjük, csomómentesre keverjük és sűrűsödésig főzzük.

    Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá