Köményes sertéssült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • só ízlés szerint
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk köménymag
  • 1 paprika
  • 5-6 kicsi paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek étolaj
  • 2 marhahúsleves kocka
  • 2 dl víz
  • 1 tk liszt
  • 4 dl étolaj

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a húsok mindkét oldalát elősütjük, majd parítörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

A hússzeleteket egy nagyobb lábasba tesszük, majd ráöntjük a vizet és hozzáadjuk a köményt, majd a leveskockát is belemorzsoljuk. Lefedjük és félig puhára pároljuk.

Ekkor rászeljük a paprikát, paradicsomot és a hagymát. Tovább pároljuk és ha szükséges, öntünk még alá vizet.

Mikor készre főtt, félrehúzzuk. 1 dl vizben elkeverjük a lisztet és pirospaprikát, majd ráöntjük, csomómentesre keverjük és sűrűsödésig főzzük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.