Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szelet rövid karaj
- 200-250 g szeletelt bacon
- 200 g füstölt kolbász
- 500 g savanyú káposzta
Körethez:
- 800 g burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
- 250 g csiperke gomba
- 2 kápia paprika
- 2 savanykás alma
- olaj
- só
Elkészítése:
A burgonyát és hagymát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk a gombával együtt. Az almákat negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk. A paprikát nagyobb kockákra vágjuk.
A húst kissé kiklopfoljuk. A káposztát két soron átmossuk (ha nagyan sovanyú lenne) és alaposan kicsavarjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy folpackra rátesszük a bacont úgy, hogy a szélei egymást fedjék, majd rásorakoztatjuk a húsokat. A húsokat kissé sózzuk és borsozzuk.
A húsokon elterítjük a káposztát és a közepére rátesszük a kolbászt, majd a folpack segítségével feltekerjük és addig hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a köretet.
Előveszünk egy nagy tepsit, amibe beletesszük a burgonyát, hagymát, gombát és a paprikát, majd megsózzuk. Kevés olajat öntünk rá és alaposan összeforgatjuk. Erre a zöldségágyra ráfektetjük a húsroládot (folpack nélkül) és bő 2 óra alatt megsütjük.
Az almát akkor adjuk hozzá, ha a hús már kezd pirulni.