Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj recept

Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet rövid karaj
    • 200-250 g szeletelt bacon
    • 200 g füstölt kolbász
    • 500 g savanyú káposzta

    Körethez:

    • 800 g burgonya
    • 3 közepes fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
    • 250 g csiperke gomba
    • 2 kápia paprika
    • 2 savanykás alma
    • olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát és hagymát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk a gombával együtt. Az almákat negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk. A paprikát nagyobb kockákra vágjuk.

    A húst kissé kiklopfoljuk. A káposztát két soron átmossuk (ha nagyan sovanyú lenne) és alaposan kicsavarjuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Egy folpackra rátesszük a bacont úgy, hogy a szélei egymást fedjék, majd rásorakoztatjuk a húsokat. A húsokat kissé sózzuk és borsozzuk.

    A húsokon elterítjük a káposztát és a közepére rátesszük a kolbászt, majd a folpack segítségével feltekerjük és addig hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a köretet.

    Előveszünk egy nagy tepsit, amibe beletesszük a burgonyát, hagymát, gombát és a paprikát, majd megsózzuk. Kevés olajat öntünk rá és alaposan összeforgatjuk. Erre a zöldségágyra ráfektetjük a húsroládot  (folpack nélkül) és bő 2 óra alatt megsütjük.

    Az almát akkor adjuk hozzá, ha a hús már kezd pirulni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá