Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 szelet rövid karaj
  • 200-250 g szeletelt bacon
  • 200 g füstölt kolbász
  • 500 g savanyú káposzta

Körethez:

  • 800 g burgonya
  • 3 közepes fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
  • 250 g csiperke gomba
  • 2 kápia paprika
  • 2 savanykás alma
  • olaj

Elkészítése:

A burgonyát és hagymát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk a gombával együtt. Az almákat negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk. A paprikát nagyobb kockákra vágjuk.

A húst kissé kiklopfoljuk. A káposztát két soron átmossuk (ha nagyan sovanyú lenne) és alaposan kicsavarjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy folpackra rátesszük a bacont úgy, hogy a szélei egymást fedjék, majd rásorakoztatjuk a húsokat. A húsokat kissé sózzuk és borsozzuk.

A húsokon elterítjük a káposztát és a közepére rátesszük a kolbászt, majd a folpack segítségével feltekerjük és addig hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a köretet.

Előveszünk egy nagy tepsit, amibe beletesszük a burgonyát, hagymát, gombát és a paprikát, majd megsózzuk. Kevés olajat öntünk rá és alaposan összeforgatjuk. Erre a zöldségágyra ráfektetjük a húsroládot  (folpack nélkül) és bő 2 óra alatt megsütjük.

Az almát akkor adjuk hozzá, ha a hús már kezd pirulni.