Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbász sütőtökkel, hagymával, mustárszósszal recept

Kolbász sütőtökkel, hagymával, mustárszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db debreceni (vagy fűszeres kolbász)
    • 50 dkg sütőtök cikkekre vágva
    • 3 nagyobb lila hagyma
    • 1/2 marék friss zsálya
    • frissen őrölt színes bors
    • 1 dl étolaj
    • 1 tk liszt
    • 1-1,5 dl erőleves
    • 2 ek magos dijoni mustár

    Elkészítése:

    A sütőtököt pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyabb cikkekre. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vágjuk fel kicsit vastagabb csíkokra.

    Egy tepsibe öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a kolbászt. (villával kicsit böködjük meg)

    Ezután helyezzük köré a cikkekre vágott sütőtököt és a lila hagymát, majd szórjuk meg a zsályával és frissen őröljünk rá színes borsot.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsük kb. 40 perc alatt szép pirosra.

    Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből és szedjünk ki 2-3 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, majd tegyük vissza a kikapcsolt sütőbe, és tálalásig tartsuk melegen.

    Hevítsük fel a zsiradékot, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a erőlevessel, adjuk hozzá a magos mustárt, majd keverjük simára. Végül kevergetve főzzük pár percig, hogy egy sima szószt kapjunk.

    Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.

    Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a krumplipürét, és helyezzük mellé a sült kolbászt és a zöldségeket, majd locsoljuk meg a szósszal, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá