Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve recept

Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj csont nélkül
    • 20 dkg csirkemáj
    • 25 dkg gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 25 dkg trappista sajt reszelve
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • finomliszt
    • étolaj

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük.

    Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle.

    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.

    Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben süssük készre (180 fokon, légkeveréses sütőben kb 15 perc).

    Aki szereti a csípőset (mint én) tehet rá csípős paprika szeleteket is.

    Főtt, sült burgonyát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá