Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 20 dkg csirkemáj
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg trappista sajt reszelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • finomliszt
  • étolaj

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük.

Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben süssük készre (180 fokon, légkeveréses sütőben kb 15 perc).

Aki szereti a csípőset (mint én) tehet rá csípős paprika szeleteket is.

Főtt, sült burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!