Káposztás, rizses csülökpörkölt recept
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 1 ehérpaprika
- 2 közepes paradicsom
- 1,5 kg csontozott, nem füstölt sertés csülök
- 70 dkg savanyított káposzta (apró)
- 20 dkg rizs
- őrölt fűszerpaprika
- 1 kávéskanál erős pista
- víz
- só
Elkészítése:
A füstölt szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy edénybe helyezzük és takarék lángon sütjük együtt. Így a szalonna szép barnára sül, a hagyma pedig megpirul egy lépésben.
Ezután rátesszük a hagymás alapra az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd puhára sütjük. Ezután őrölt pirospaprikát szórunk a lecsós alapra (kb 1 evőkanálnyit, de ez függ a paprika minőségétől is). Gyors mozdulatokkal összekeverjük és kb 1,5 liter vízzel felöntjük.
Beletesszük a felkockázott csülköt, a lemosott savanyított káposztát és felforraljuk.
Ezután takarék lángon kb 2-2,5 órán keresztül főzzük. Mikor a hús és a káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst, ízlés szerint erős pistával és ha szükséges, sóval ízesítjük.
Takarék lángon, sűrű óvatos kevergetés mellett puhára főzzük a rizst az ételben.
Szükség szerint, ha a rizs igényli kevés vizet adhatunk még az ételhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









