Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás, rizses csülökpörkölt recept

Káposztás, rizses csülökpörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 1 ehérpaprika
    • 2 közepes paradicsom
    • 1,5 kg csontozott, nem füstölt sertés csülök
    • 70 dkg savanyított káposzta (apró)
    • 20 dkg rizs
    • őrölt fűszerpaprika
    • 1 kávéskanál erős pista
    • víz

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy edénybe helyezzük és takarék lángon sütjük együtt. Így a szalonna szép barnára sül, a hagyma pedig megpirul egy lépésben.

    Ezután rátesszük a hagymás alapra az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd puhára sütjük. Ezután őrölt pirospaprikát szórunk a lecsós alapra (kb 1 evőkanálnyit, de ez függ a paprika minőségétől is). Gyors mozdulatokkal összekeverjük és kb 1,5 liter vízzel felöntjük.

    Beletesszük a felkockázott csülköt, a lemosott savanyított káposztát és felforraljuk.

    Ezután takarék lángon kb 2-2,5 órán keresztül főzzük. Mikor a hús és a káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst, ízlés szerint erős pistával és ha szükséges, sóval ízesítjük.

    Takarék lángon, sűrű óvatos kevergetés mellett puhára főzzük a rizst az ételben.

    Szükség szerint, ha a rizs igényli kevés vizet adhatunk még az ételhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá