Hozzávalók:
Elkészítése:
A füstölt szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy edénybe helyezzük és takarék lángon sütjük együtt. Így a szalonna szép barnára sül, a hagyma pedig megpirul egy lépésben.
Ezután rátesszük a hagymás alapra az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd puhára sütjük. Ezután őrölt pirospaprikát szórunk a lecsós alapra (kb 1 evőkanálnyit, de ez függ a paprika minőségétől is). Gyors mozdulatokkal összekeverjük és kb 1,5 liter vízzel felöntjük.
Beletesszük a felkockázott csülköt, a lemosott savanyított káposztát és felforraljuk.
Ezután takarék lángon kb 2-2,5 órán keresztül főzzük. Mikor a hús és a káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst, ízlés szerint erős pistával és ha szükséges, sóval ízesítjük.
Takarék lángon, sűrű óvatos kevergetés mellett puhára főzzük a rizst az ételben.
Szükség szerint, ha a rizs igényli kevés vizet adhatunk még az ételhez.