Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalapos tarja recept

Kalapos tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csont nélküli tarja
    • őrölt bors

    A rátéthez:

    • 3 zsemle (vízben áztatott, kifacsart)
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg csirkemáj turmixolva
    • 1 kis vöröshagyma reszelve
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2-3 ek zsemlemorzsa (szükség szerint)
    • 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje aprítva
    • 1 paradicsom
    • 15 dkg reszelt sajt

    A sütéshez:

    • 0,5 liter étolaj

    Elkészítése:

    A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, őrölt borssal megszórjuk. A felhevített olajban, fedő alatt készre sütjük.

    A kifacsart zsemlét összekeverjük a pürésített májjal. Hozzáadunk 2 db tojást, ízesítjük sóval, borssal, reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyem zöldjével. Jól összekeverjük, zsemlemorzsával szaporítjuk, mivel enélkül kissé híg a massza.

    A kisült hússzeleteket egy olajjal kikent tepsibe tesszük, egy kis vizet is öntünk rá (kb. 1 dl). Mindegyik tetejét megpakoljuk a májas masszával.

    Alufóliával bevonjuk a tepsit, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, ellenőrizzük, hogy a átsült-e a májas massza. Ha átsült, ráteszünk mindegyik tetejére 1 paradicsom szeletet és durvára reszelt sajttal megszórjuk.

    Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

    Finom, laktató menü.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá