Kalapos tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli tarja
  • őrölt bors

A rátéthez:

  • 3 zsemle (vízben áztatott, kifacsart)
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 tojás
  • 25 dkg csirkemáj turmixolva
  • 1 kis vöröshagyma reszelve
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 ek zsemlemorzsa (szükség szerint)
  • 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje aprítva
  • 1 paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt

A sütéshez:

  • 0,5 liter étolaj

Elkészítése:

A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, őrölt borssal megszórjuk. A felhevített olajban, fedő alatt készre sütjük.

A kifacsart zsemlét összekeverjük a pürésített májjal. Hozzáadunk 2 db tojást, ízesítjük sóval, borssal, reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyem zöldjével. Jól összekeverjük, zsemlemorzsával szaporítjuk, mivel enélkül kissé híg a massza.

A kisült hússzeleteket egy olajjal kikent tepsibe tesszük, egy kis vizet is öntünk rá (kb. 1 dl). Mindegyik tetejét megpakoljuk a májas masszával.

Alufóliával bevonjuk a tepsit, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, ellenőrizzük, hogy a átsült-e a májas massza. Ha átsült, ráteszünk mindegyik tetejére 1 paradicsom szeletet és durvára reszelt sajttal megszórjuk.

Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

Finom, laktató menü.