Grillfasírt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy ek ketchup
- 1 nagy tk magos mustár
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk só
- 1 ek fűszerpaprika
- 1-1,5 dl sör
- ízlés szerint cayenne bors
Elkészítése:
A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és az összes hozzávalóval együtt a darált húshoz adva alaposan összegyúrjuk.
Minimum 1 órát (de akár éjszakára is) hűtőbe téve állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Miközben kellő parázs keletkezik a grillsütőben, hagyjuk a húst szoba hőmérsékletűre felengedni, majd vizes kézzel pogácsákat formázunk a masszából.
Az izzó faszén felett kellő magasságra (15-20 cm) állítjuk a rácsot és 2*2 forgatással nagyjából 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.
Fontos, hogy a forgatáshoz ne villával szúrjuk, hanem húscsipeszt használjunk!
Házilag készített hamburgerben nagyon finom, bár mi most simán csak kenyérrel és zöldségekkel fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.