Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillfasírt recept

Grillfasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéshús
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy ek ketchup
    • 1 nagy tk magos mustár
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 tk só
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1-1,5 dl sör
    • ízlés szerint cayenne bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és az összes hozzávalóval együtt a darált húshoz adva alaposan összegyúrjuk.

    Minimum 1 órát (de akár éjszakára is) hűtőbe téve állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Miközben kellő parázs keletkezik a grillsütőben, hagyjuk a húst szoba hőmérsékletűre felengedni, majd vizes kézzel pogácsákat formázunk a masszából.

    Az izzó faszén felett kellő magasságra (15-20 cm) állítjuk a rácsot és 2*2 forgatással nagyjából 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Fontos, hogy a forgatáshoz ne villával szúrjuk, hanem húscsipeszt használjunk!

    Házilag készített hamburgerben nagyon finom, bár mi most simán csak kenyérrel és zöldségekkel fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá